Luxe drie- en vierkamer appartementen

Waar het Missiehuis ooit een hechte geloofsgemeenschap vormde, met open armen naar de samenleving, wordt het terrein nu ontsloten als leef- en verblijfsgebied. Met het monumentale gebouw als kloppend hart bouwt Projectontwikkelaar De Nijs vier geheel nieuwe woonblokken met in totaal 109 luxe appartementen, elk met hun eigen buitenverblijf.

Aan de Berkhouterweg krijgt Hoorn met het Missiehuis een statige entree. De door Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten zorgvuldig ingedeelde en ingerichte tuinen omringen het historische gebouw en de woonblokken. Verrassend en divers, perfect in harmonie met de geschiedenis, de omgeving en elkaar. Een levendig landgoed. Groen en sereen. Stemmen zullen weerklinken in de kapel, waar plaatsgemaakt wordt voor kleinschalige horeca. Jonge mensen, vol verwachtingen en dromen, worden voorbereid op hun maatschappelijk leven. Net als vroeger.

Interesse
Sluiten

Ligging

Het Missiehuis ligt aan de rand van Hoorn. Dichtbij het Markermeer, het gezellige stadscentrum en het monumentale NS station, waar u binnen het kwartier naartoe wandelt. De op slechts een paar autominuten bereikbare A7 brengt u snel naar Enkhuizen en verbindt u via Lelystad met centraal Nederland. Purmerend, Zaanstad en Amsterdam bereikt u via het Rijkssnelwegennet. Het uitgebreide netwerk van provinciale wegen brengt u in no-time naar Alkmaar, Heerhugowaard en verder.

Voorzieningen

Het Missiehuis was vroeger zelfvoorzienend, moderne huishoudens gaan voor de dagelijkse boodschappen naar de supermarkten en verswinkels om de spreekwoordelijke hoek. De (para-)medische voorzieningen zijn uitstekend geregeld, net als openbaar vervoer. Kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, sport en spel in al haar variaties. De overdekte ijsbaan zorgt voor schaatsplezier. Buitensporters vermaken zich op de sportvelden, de golfbanen, de tenniscourts en op het water.

Geschiedenis

Het Missiehuis kent een rijke historie. Begin vorige eeuw werden hier jonge missionarissen klaargestoomd voor hun levensdoel. Over de hele wereld zijn sporen van Westfriese aarde achtergelaten. In de grond van het Missiehuis liggen de resten van hun souvenirs. Exotische bomen, groenten en kruiden hebben hier gebloeid en de jonge gelovigen gevoed. Zij stelden het Missiehuis open voor de Hoornse bevolking. Zintuigen, maag en geest werden verrijkt, iedereen was welkom.

Wonen op het landgoed

Op het landgoed worden vier nieuwe woonblokken gerealiseerd met, naast verschillende woningtypen, diversiteit in indelingen en plattegronden. Het vastgestelde bestemmingsplan weerspiegelt de sereniteit van weleer waarmee het Missiehuis weer een plek wordt om samen te wonen, te studeren, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Elk appartement krijgt een eigen buitenruimte en een inpandige berging. Duurzaam bouwen begint al bij het ontwerp van het gebouw, daarom is voor dit project gekozen om alle woningen gasloos op te leveren. Uniek, en exclusief voor dit project, kunnen bewoners gebruik gaan maken van elektrische deelauto’s.

De woningtypen:

3-kamer appartementen                            
•    circa 74 tot 99 m²
•    2 slaapkamers
•    groot terras van 14 m²

4-kamer appartementen
•    circa 169 m²
•    3 slaapkamers
•    2 riante badkamers
•    3 buitenruimten waarvan één van circa 13 m²

Penthouses: 3- en 4-kamer appartementen
•    circa 102 m² tot 155 m²
•    2 en 3 slaapkamers
•    groot dakterras vanaf 15 m² tot maar liefst 50 m²

Appartementen (totaal 109)
•    vanaf circa € 283.000 v.o.n.

Inpandige parkeergarage (totaal 70 plaatsen)
•    € 19.840 v.o.n.

Het Missiehuis zelf krijgt de volgende invulling:

•    kleinschalige horeca (in de kapel van het Missiehuis)
•    een middelbare particuliere school
•    25 kleinschalige appartementen

Planning:

(Sleep de tijdlijn naar links en rechts om meer te zien)

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. De verstrekte informatie kan niet aangemerkt worden als een aanbod en is ook niet bedoeld als vervanging van deskundig persoonlijk advies. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik dat u maakt van de informatie die u aantreft. De Nijs heeft deze website zorgvuldig samengesteld. De Nijs garandeert niet dat de website altijd foutloos functioneert. Dit geldt ook voor de inhoud van de verstrekte informatie. De Nijs is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. De Nijs is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de informatie van derden die beschikbaar is via “links” op de website. De Nijs is eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten en databankrechten van deze en andere website(s) van De Nijs. Bezoekers zijn gerechtigd tot het online bekijken van de aangeboden informatie en het gebruik van de aangeboden functionaliteiten. Het is zonder voorafgaande toestemming van De Nijs niet toegestaan de inhoud of een functionaliteit over te nemen, te vermenigvuldigen of op andere wijze kenbaar te maken. Informatie die u rechtstreeks per e-mail verzendt of die u via deze website naar De Nijs stuurt is niet beveiligd. Verzending geschiedt dan ook op eigen risico.