Gedeelde passie brengt bouwers samen

De Nijs en Heddes slaan de handen ineen voor het Missiehuis

Hoorn - De zeer drukbezochte verkoopstart van Het Missiehuis afgelopen zaterdag blijkt de opmaat voor invulling van dit unieke terrein. Naast het monumentale oorspronkelijke gebouw zullen vier woonblokken verrijzen, met in totaal 109 luxe drie- en vierkamerappartementen. De Nijs heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling, als bouwer met de regio Hoorn als bakermat, aangezocht om de bouwplannen te realiseren.

24 september 2018

Gedeelde passie brengt bouwers samen

Samen zijn ze goed voor de meest toonaangevende transformaties in de Amsterdamse regio. Waar De Nijs de voormalige hoofdstedelijke tramremise succesvol ombouwde naar foodwalhalla De Hallen, kan Heddes trots terugkijken op de tot hotel getransformeerde gebouwen van de Westergasfabriek. Tot ieders verbeelding spreken echter de prestigieuze nieuwbouwprojecten waar beide Noord-Hollandse bedrijven bij betrokken waren: De Nijs bouwde het Amsterdamse Eye Film Instituut en paradepaard Pontsteiger, Heddes nam de bekendste ijsbaan van Nederland en tevens de snelste laaglandbaan ter wereld, Thialf Heerenveen, voor haar rekening.

Deze gezamenlijke passie leidt tot een hechte samenwerking, met de woonblokken bij het Missiehuis als eerstvolgend voorbeeld van hoe twee Noord-Hollandse bedrijven het landschap voor altijd kunnen veranderen. Winfred de Nijs van het gelijknamige bouw- en projectontwikkelingsbedrijf uit Warmenhuizen: "Dit gebied is te lang niet gebruikt, de grote aanloop van afgelopen zaterdag wijst uit dat er veel behoefte is aan invulling." Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling, vult aan: "In deze omgeving willen mensen graag verblijven en nog liever willen zij er wonen. Wij bouwen de woonblokken volgens de moderne wooneisen en met het vizier op de toekomst. Comfortabel én duurzaam." Initiatiefnemer en ontwikkelaar De Nijs wijst op de duurzaamheidsmaatregelen. "De woonblokken worden gasloos opgeleverd, energieprestatie is een steeds belangrijkere factor in ons werk. Als ontwikkelaar nemen wij, en met ons ook bouwer Heddes, daarin onze verantwoordelijkheid."
De uitgebreide verkoopdocumentatie vindt gretig aftrek bij het publiek, de makelaars van De Stijl en Van Overbeek beantwoorden tientallen, zoniet honderden vragen. Namen worden genoteerd, telefoonnummers uitgewisseld, mailadressen opgeslagen. De kapel, voor een dag omgetoverd tot sfeervol informatiecentrum, gonst van de verwachtingen. Doodeman en De Nijs schudden elkaar de hand, tevreden. Beide zijn nauw betrokken bij de regio. Gelijkgestemden in de passie voor erfgoed. De krachten zijn gebundeld. "Hoorn zal groots zijn op het Missiehuis."

Foto: EbbesFotografie

Terug

Pagina delen via:

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. De verstrekte informatie kan niet aangemerkt worden als een aanbod en is ook niet bedoeld als vervanging van deskundig persoonlijk advies. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik dat u maakt van de informatie die u aantreft.

De Nijs heeft deze website zorgvuldig samengesteld. De Nijs garandeert niet dat de website altijd foutloos functioneert. Dit geldt ook voor de inhoud van de verstrekte informatie. De Nijs is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. De Nijs is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de informatie van derden die beschikbaar is via “links” op de website.

De Nijs is eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten en databankrechten van deze en andere website(s) van De Nijs. Bezoekers zijn gerechtigd tot het online bekijken van de aangeboden informatie en het gebruik van de aangeboden functionaliteiten. Het is zonder voorafgaande toestemming van De Nijs niet toegestaan de inhoud of een functionaliteit over te nemen, te vermenigvuldigen of op andere wijze kenbaar te maken. Informatie die u rechtstreeks per e-mail verzendt of die u via deze website naar De Nijs stuurt is niet beveiligd. Verzending geschiedt dan ook op eigen risico.