Mijmeringen bij het Missiehuis


13 December 2018

Inwoners van Hoorn, die de overwaarde van hun huidige gezinshuis inzetten voor het comfort van gelijkvloers wonen. Deze sport op de ladder van de wooncarrière blijkt een stuk voordeliger uit te pakken dan verwacht. "Het leek ons fantastisch om op deze plek te wonen, met een voortdurend uitzicht op het groen. Maar dan zonder het bewerkelijke tuinonderhoud." Het echtpaar, begin zestig en nog volop in het arbeidsproces, kwam eigenlijk uit nieuwsgierigheid op de open dag. "De kinderen zijn het huis uit en wij kijken stiekem vooruit naar onze pensionering. Zo'n groot huis vraagt veel tijd, en ook geld, en het gemak van een appartement sprak ons al langer aan. We zoeken de ruimte om leuke dingen te kunnen doen als onze vrije tijd aanbreekt, zoals wat meer van de wereld gaan zien. Wij dachten dat het Missiehuis voor ons - en onze reisplannen - te hoog gegrepen was." Het stel trok echter de stoute schoenen aan en informeerde naar hun mogelijkheden. Diverse gesprekken volgden, de financiering van een nieuwbouwappartement bleek een stuk eenvoudiger dan gedacht. "Wij hebben jarenlang afgelost op onze huidige woning en die vertegenwoordigt een behoorlijke overwaarde. Deze konden we op voorhand voor een deel verzilveren met een aflossingsvrij overbruggingskrediet. We betalen daarover alleen rente en we weten allemaal dat die nog steeds heel gunstig is."
Financieel gedekt en gerustgesteld kijkt het paar uit naar de oplevering van hun nieuwbouwappartement. "Ongelooflijk dat wij straks gaan wonen op een landgoed! Heerlijk wandelen door het park en genieten van de geuren en kleuren van de natuur. Nu het geregeld is, kunnen we bijna niet wachten tot het zover is!"

Comfortabel wonen in de luxe van een landgoed, met voldoende financiële armslag om van het leven te genieten, het is dus gewoon mogelijk: een 'mission possible'!

Terug

Pagina delen via

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. De verstrekte informatie kan niet aangemerkt worden als een aanbod en is ook niet bedoeld als vervanging van deskundig persoonlijk advies. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik dat u maakt van de informatie die u aantreft. De Nijs heeft deze website zorgvuldig samengesteld. De Nijs garandeert niet dat de website altijd foutloos functioneert. Dit geldt ook voor de inhoud van de verstrekte informatie. De Nijs is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. De Nijs is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de informatie van derden die beschikbaar is via “links” op de website. De Nijs is eigenaar van de intellectuele eigendomsrechten en databankrechten van deze en andere website(s) van De Nijs. Bezoekers zijn gerechtigd tot het online bekijken van de aangeboden informatie en het gebruik van de aangeboden functionaliteiten. Het is zonder voorafgaande toestemming van De Nijs niet toegestaan de inhoud of een functionaliteit over te nemen, te vermenigvuldigen of op andere wijze kenbaar te maken. Informatie die u rechtstreeks per e-mail verzendt of die u via deze website naar De Nijs stuurt is niet beveiligd. Verzending geschiedt dan ook op eigen risico.